17 Noiembrie 2010 (Informatia Zilei)


Loga Dance School, dupa primele doua concursuri din Ungaria


La o luna dupa inscrierea in Federatia Romana de Dans Sportiv, rezultatele dansatorilor de la Loga Dance School nu au intarziat sa apara.

Concurentii scolii de dans se pot mandri cu rezultate exceptionale, care cu siguranta le dau increderea ca zecile de ore de antrenament nu au fost zadarnice. Despre evolutia lor la cele doua competitii, am aflat mai multe lucruri de la maestrul de dans, Vekony Sandor, si de la administratorul scolii, Loga Lorant.

  • Domnule maestru Vekony, cum s-au descurcat sportivii Loga Dance School la primele doua concursuri?

M-au surprins foarte placut sportivii, asa ca as vrea sa ii mentionez pe cativa dintre ei: Lozan Tamas si Maktary Yassin au dansat foarte bine, obtinand locul I, sper ca nu se vor increde prea mult, ca sa castige si pe mai departe cat mai multe concursuri. Sper ca sunt constienti ca acest rezultat nu inseamna ca de acum inainte la fiecare concurs, locul I le apartine, pentru ca, pana la urma, locul I nu este imposibil de obtinut ci mai degraba, este cel mai greu de mentinut.

A fost o mare bucurie pentru mine cand arbitrii si directorul de concurs au venit la mine dupa premiere sa felicite in mod expres cele doua perechi de seniori din Satu Mare: Kiss Bertalan Cristian & Illyes Dalma si pe familia Dragos Cristian & Monica, care au avut curajul sa participe la concurs si au subliniat ca este foarte bine ca exista si concurenti in categoria +35 de ani.

Lapuste Ovidiu & Grigoriu Raluca au dansat foarte bine, la concursuri dau un randament mai mare decat la antrenamente, ceea ce este rar, ceea ce ma face sa cred ca pe ei concursurile ii motiveaza.

Pop Zoltan & Lupsica Negreaza Diana au fost putin speriati la primul lor concurs, dar au redat pe ringul de dans tot ce au stiut. A fost o placere sa ii urmaresti, insa cred ca este nevoie de rutina, in sensul de a participa la cat mai multe concursuri, si cred ca vor progresa.

De Kiss Bertalan Cristian & Illyes Dalma si de familia Dragos Cristian & Monica mi-a placut foarte mult, ei au participat la categoria Hobby, s-au straduit la maxim pe ringul de dans, insa, asa cum am precizat si in cazul lui Zoltan si Diana, este nevoie de ceva rutina. Dupa parerea mea, puteau sa mearga linistiti in clasa D la Seniori. Mai pot merge la 2-3 concursuri in Hobby, sa aiba mai multa incredere in ei, si cu mult exercitiu, vor putea sa urce la urmatorul nivel, in clasa D.

  • Cand vor participa sportivii la concursurile din Romania?

Participarea la cat mai multe concursuri este vitala pentru a obtine rezultate din ce in ce mai bune si progres catre clasele superioare.

Ei sunt legitimati cu carnet de dansator la Federatia Romana de Dans Sportiv din Romania, in categoria lor de varsta si in clasa in care apartin. Chiar si acum pot participa la concursuri.

La inceput vor participa la 2-3 concursuri de Hobby, sau cei care sunt in clasa D, in categoria lor, este recomandat pentru inceput, unde este mai aproape si mai usor de ajuns.

Loga Lorant, administrator Loga Dance School

  • Ati progresat foarte mult in acesti trei ani. Carui fapt i se datoreaza acest lucru?

Initial, concursurile au fost planuite dupa 4-5 ani de activitate, insa maestrul de dansa reusit sa accelereze aceasta perioada la 3 ani. Tot respectul si consideratia mea pentru ce a facut dumnealui, pentru ca, fara ore in particular, a pregatit coregrafiile sportivilor pentru fiecare clasa in parte, la cursurile de dans.

Loga Dance School este la inceput de drum, doar de o luna a inceput sa participe la concursuri, va fi nevoie de aproximativ 1-2 ani pana cand se va forma o grupa de elita de dansatori, care sa ajunga in clasele superioare de clasa C si B.

Aceasta perioada de crestere merita traversata! Este nevoie de un tel, de multa multa munca la antrenamente si participarea la multe concursuri, pana isi vor obtine telul propus. Daca munca este depusa cum trebuie, sistemul e gandit, conditiile pentru antrenament sunt asigurate, maestrii de dans sunt pregatiti profesional cu studii superioare in domeniu, cu un istoric cu rezultate concrete din urma, cum este al maestrului de dans Vekony Sandor, atunci rezultatele apar!

Eu sunt foarte mandru de sportivii scolii, ei formeaza o echipa foarte solida, sunt ambitiosi, frumosi, sunt cu un caracter de invidiat, impreuna formeaza o mare familie! Dupa primele doua concursuri, rezultatele obtinute sunt foarte bune si le doresc ca Dumnezeu sa-i ajute pe acest drum si sa devina in dansul sportiv, diamante pretioase!


Loga Dance School, dupa primele doua concursuri din Ungaria (Informatia Zilei)

X