16 Mai 2013 (Friss Ujsag)


Ismet Szatmaron gyartottak 


Majus 17. es 19. kozott 4. alkalommal kerul megrendezesre a „Szatmaron gyartottak” kiallitas.

Archiv felvetel
A „Szatmaron gyartottak” kiallitas majus 17. es 19. kozott immar negyedik alkalommal kerul megrendezesre. „Evrol evre nepszerubb a rendezveny, igy fejtorest okoz a megfelelo helyszin kivalasztasa. Iden a megyekozpontbeli Rex piacon kerul megszervezesre a megye legfontosabb gazdasagi rendezvenye, melyre remenyeink szerint nagyon sok szatmari fog ellatogatni.

A diakokat es egyetemistakat is varjuk a het vegi programra, hogy betekintest nyerhessenek a megye gazdasagi eletebe. Ebben az evben is megszervezzuk a divatbemutatot a szatmari cegek termekeibol, a tavalyi evi kezdemenyezes folytatasakent. A rendezvenyekre a belepes ingyenes” — fogalmazott Paula Fogaş, a szatmarnemeti Nemet-Roman Gazdasagi Egyesulet (DRWSM) alelnoke a tegnap megtartott sajtotajekoztaton.

Dan Brumboiu, a DRWSM elnoke ismertette a programot, kihangsulyozva, hogy iden a gazdasagi esemenyt osszekapcsoljak a nemet kultura bemutatasaval, ugyanakkor oldtimer-bemutatora is sor kerul. Az expo penteken 11 orakor a hivatalos megnyitoval veszi kezdetet, mig a nagykozonseget penteken 13 es 20 ora, szombaton es vasarnap 10 es 20 ora kozott varjak. Eddig tobb mint hetven ceg jelezte reszveteli szandekat a kiallitason.

Josef Holczlitol, a Kisiparosok Kamarajanak elnoketol megtudtuk, hogy az oldtimer-bemutaton 14 jarmuvet lehet megtekinteni: ezek az autok pentek reggel 10 orakor a Rex piactol elindulva Szatmarnemeti regi kozpontjaban tesznek egy-ket tiszteletkort, majd a Szekesegyhaz elotti parkoloban 15 percet idoznek. Ez ido alatt szemugyre lehet venni majd az autokat, melyek aztan visszaternek az Expo helyszinere.

Ugyanerre a tiszteletkorre 16 orakor is sor kerul, am ekkor tiz gepjarmu elmegy Nagybanyara, a 17-es lakonegyedbe csak 4 auto ter vissza. „Mi, a szervezok szeretnenk a szatmariaknak bemutatni, hogy a svab fiatalok sok olyan programban vesznek reszt, melyek altal a svab kulturat apoljak tovabb. Ezekbol a tevekenysegekbol a megye lakossaga rovid izelitot kap a het vegi rendezvenyek soran” — fogalmazott Holczli.

A Rex piac kepviseleteben Obis Zoltan elmondta, iden 2000 negyzetmeteren zajlik majd a kiallitas, melyen lehetoseg nyilik a kapcsolatepitesre es a bemutatkozasra. Obis ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a piac parkolojaban 15 markakereskedo mutatja be az uj autok piacanak legjobbjait.

Programok
Majus 17.: 10 ora – oldtimer-bemutato, 13 ora – megnyito, 14 ora – tancbemutato (Loga Dance School), 16 ora – kerekasztal-megbeszeles (Romania gazdasagi helyzetenek jelenlegi helyzete es perspektivai), 16 ora – oldtimer-bemutato, 17.30 ora – tancbemutato (Passion 4 Salsa ), 18.30 ora – tancbemutato (Loga Dance School).

Majus 18.: 10 ora – nemetneptanc-oktatas felnotteknek, 13 ora – nemetneptanc-oktatas gyerekeknek, 14.30 ora – sportbemutato es -oktatas, 16 ora – dobos oktatas, 17 ora – kerekasztal-megbeszeles (A valtozas menedzsmentje).
Majus 19.: 17 ora – kerekasztal-megbeszeles (Dualis oktatasi rendszer), 18 ora – divatbemutato, 19 ora – dijatado, a rendezveny zarasa.


Ismet Szatmaron gyartottak (Friss Ujsag)

X