19 Mai 2010 (Informatia Zilei)


Invata SALSA la Loga Dance School


Exista un stil de dans fermecator care te cucereste la Loga Dance School!

Latino Standard sau Salsa! Daca il lasi vreunul prea aproape de tine te vrajeste pe o viata, daca il tii la distanta, te molipsesti de un sentiment fantastic.

Toate aceastea pot sa devina o parte al vietii tale cu Loga Dance School, lasa doar, sa-ti aratam lumea dansului!

Exista un loc, unde poti fi ceea ce ai vrut intotdeauna sa fii. Unde nu este important cine esti si de unde ai venit, pentru ca doar muzica si dansul conteaza!

 

Aici la Loga Dance School gasesti noi prieteni, pentru ca te leaga un sentiment fermecator.

..un sentiment fermecator, care te invata sa traiesti si sa zambesti..
..un instrument, cu care poti arata cine esti cu adevarat..
..un “partener”, care te binedispune, si te face sa te simti bine..

Cand dansezi ti se elibereaza inima si sufletul, dansul poate sa-ti fie sursa fericirii, un tratament pentru supararea ta, exprimarea dorintelor tale, totul, ceea ce tu insuti esti.

  • 1. Poate fi dansul o metoda de relaxare?
   In mod clar constituie o modalitate de a te relaxa. Majoritatea persoanelor care frecventeaza cursurile Loga Dance School o fac pentru a se destinde si a uita de nebunia de peste zi. Dansul reprezinta un mod placut de a-ti termina ziua. Asteptarile cursantilor – pe langa nevoia de a descoperi ceva nou – o reprezinta un loc unde sa uite de probleme. Este de admirat faptul ca prefera sa faca acest lucru prin dans ( care implica si solicitarea corpului) decat sa ramana acasa, in fata televizorului. Dublu beneficiu pentru trup si pentru minte.
  • 2. Care sunt beneficiile dansului pentru o persoana?
   Beneficiile sunt multiple. Chiar credem ca nu ar putea dauna in nici un fel. Pornind de la faptul ca cei interesati de cursurile Loga Dance School vor cunoaste persoane interesate de acelasi lucru, vor face parte dintr-un colectiv select care va impartasi aceeasi bucurie de a dansa. Un plus mare il constituie conditia fizica buna de care veti dispune. Dansul este o forma de sport mai artistica, mai cu suflet. Practicandu-l, corpul va incepe sa capete miscari elegante, armonioase. Va dispune de o mobilitate mult mai mare. Un alt beneficiu il constituie „intalnirea” cu o alta cultura. Orice tip de dans are o istorie aparte, cu muzica specifica, si reguli clare in practicarea lui. Si nu in ultimul rand, dansul reprezinta distractie. E o nebunie pe care ne-o putem permite si de care nu te poti satura. Sa poti sa dansezi un anumit gen de muzica iti confera o satisfactie imensa.
  • 3. E bine ca sa merg cu perechea la un curs de dans sau pot merge si separat?
   Atata timp cat iti doresti sa inveti, ambele variante sunt bune. Sa vii cu partenerul la cursuri, iti da posibilitatea sa repeti si dupa terminarea orei, insa, daca alegi varianata de a veni separat (care este cea mai des intalnita) vei putea dansa cu persoane diferite si asa iti vei corecta mai repede greselile. Unul din avantajele dansurilor care se predau in cadrul scolii de dans Loga Dance School, este faptul ca se pot dansa si cu un necunoscut. Baiatul invita fata, ea se lasa condusa si totul se danseaza cu suflet. Este atat de simplu.
  • 4. Cum ma inscriu si ce am de facut dupa?
   Sa stii doar ce stil de dans vrei sa inveti. De restul, se ocupa maestrii de dans. Cand mergi la dans trebuie doar sa-ti iei buna dispozitie, increderea si un echipament de dans comod.
  • Cat dureaza un modul si un curs de dans?
   Un curs de dans dureaza o ora si jumatate. De-a lungul timpului am observat ca mai mult de atat ar putea deveni plictisitor, iar mai putin nu ar fi suficient pentru a invata ce se preda in respectiva sedinta de dans. Un modul dureaza 24 de antrenamente (aproximativ 3 luni)

Istoria Salsei

Cine a dat nastere salsei?

Salsa este o sinteza a mai multor stiluri Latino si Afro-Caraibiene la aparitia si dezvoltarea carora au participat atat cubanezii, cat si portoricanii si nord-americanii.

Contopirea s-a realizat la inceputul anilor ’60 atunci cand epoca de glorie a Mambo-ului era pe sfarsite.Noul stil prinde viata la mijlocul anilor ’60, inceputul anilor ’70 cand tinerii dansatori dornici sa-si valorifice talentele pe ritmurile salsei, incep sa promoveze muzica si dansul in diferite locatii.

De-a lungul anilor diversi artisi au organizat festivaluri, au tinut concerte care au ajutat la popularizarea salsei, insa adevaratul impuls care a dus la explozia noului dans l-a reprezentat prima ceremonie Latin NY Awards din 1975 care a lansat salsa pe plan international.
Salsa: Pasiune; dragoste si eleganta!

Lasand la o parte istoria provenientei acestui dans, putem defini Salsa ca un amestec de pasiune, dragoste si eleganta. Aceste trei ingrediente participa la diferentierea stilului personal al fiecarui dansator.

Cu toate acestea salsa se clasifica in trei mari grupe: Salsa Columbiana,Salsa Cubana si Salsa Portoricana.Primele doua stiluri sunt formate din figuri, tehnici si combinatii relativ simple. Salsa portoricana pe de alta parte, este singurul stil compus din figuri care se danseaza pe linie (cu pasul de baza inainte si inapoi), continand tehnici precise de conducere, piruete si jocuri de picioare, oferind dansatorului o varietate de combinatii.Acest stil este compus si el din inca doua ramuri: L.A. style si N.Y.style; L.A. style care se danseaza pe 1 , adica pe prima bataie, si este,spre deosebire de celelalte, un stil mult mai complex deoarece permite dansatorului sa foloseasca acrobatiile. NY style se danseaza pe 2 , acest stil fiind mult mai fin si mai subtil.

Desigur,nu este de ajuns sa invatam cum sa dansam salsa.Un dansator bun stie cand si cum sa inceapa dansul, cum sa-si valorifice perechea, cand vine vremea footwork-ului si stopurilor; in concluzie el stie sa danseze pe muzica.Formata dintr-o sumedenie de instrumente( printre care amintim:congas,bongos, clave, maracas, guiro, timbales, campana, chitara, pian si multe altele), SALSA permite dansatorilor sa abordeze liber toate stilurile de dans.

 

Salsa este unul dintre dansurile latine cu cea mai mare răspândire.

Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 paşi, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce şi dirijează mişcările femeii.

Mişcările picioarelor (paşilor) sunt lente în comparaţie cu mişcările braţelor, care trimit în permaneţă diferite semnale partenerei: semnal de piruetă pe stânga, pe dreapta, etc.,

Cam atat despre Salsa, va lasam sa descoperiti mai multe in fiecare vineri si sambata…la cursurile Loga Dance School.

 

Pentru detalii accesati www.logadance.ro sau prin telefon la numarul 0722 53 83 17 (Lorant)

 


Invata SALSA la Loga Dance School (Informatia Zilei)

X