9 Martie 2015 (informatia-zilei.ro)


Femeile s-au bucurat la Poesis de o rafinata prezentare de moda


Ziua Internationala a Femeii a fost sarbatorita la Club Poesis aseara intr-un mod original, rafinat si extravagant, continuand traditia evenimentelor iesite din obisnuitul comun pe care aceasta incinta primitoare le organizeaza sau gazduieste.

Femeile care au ales sa petreaca seara de 8 martie la Poesis s-au putut bucura, pe langa meniul de buna calitate si ambianta selecta care aduce renumele locatiei, de un spectacol de moda foarte interesant. A fost prezentata o editie mult imbogatita a unei colectii care a atras multe priviri curioase anul trecut, cand a fost lansata initial: “Black Magic Egypt”, creata de “CM - creation de mode”, noul proiect al designerului Cosmin Muresan.

Senzualitate si mister cu trimitere spre Egiptul Antic

Atractia Egiptului antic, sporita de faptul ca in aceste zile exista in oras o expozitie cu obiecte de arta ale acestei civilizatii, s-a facut simtita si aseara. “Black Magic Egypt” a fost lansata in 2013 si continea in acel moment 15 piese de lenjerie cu tematica inspirata din cultura erotica egipteana, marcand o noua etapa in munca de creatie a designerului lor. Conceptul a fost extins, iar la prezentarea de aseara au luat parte 20 de manechine de ambe sexe ale agentiei Trust Models.

Efectul vizual a fost accentuat de coafura gandita si realizata de Adriana Popescu, stilista specializata in coafuri extravagante, cu reputatie consolidata de participarea la concursuri internationale, la Nyiregyhaza si Miskolc in Ungaria si la Cluj-Napoca, competitii de profil in care creatiile Adrianei au surprins atat juriul, cat si toata audienta. Nu mica a fost, va puteti imagina, surprinderea celor prezenti aseara la vederea combinatiei dintre acele coafuri grandioase si lenjeria provocatoare propusa de creatorul de moda. De machiajul manechinelor s-a ocupat Alina Marchis.

Printre surprizele pregatite invitatilor s-a numarat si prezenta unor perechi de dansatori de la Loga Dance School, care au contribuit si ei la atmosfera aparte a serii dedicate sexului frumos.

Elevul lui Gianfranco Ferre

In anul 1996, satmareanul Cosmin Muresan a fost singurul roman care a avut sansa de a face parte din grupul de 35 de invatacei ai modei preluati, din toata lumea, de Casa Dior. “Am avut marea sansa de a-l avea intre profesori pe Gianfranco Ferre, chiar inainte de a se face schimbul intre el si John Galliano la Casa Dior. Cat priveste idolul meu, evident ca acesta este Christian Dior. Maestrul este un creator in adevaratul sens al cuvantului si a impus statutul de creator de moda ca un model de urmat”, declara Cosmin Muresan despre aceasta experienta care i-a deschis orizonturi noi.

Dupa ce a lucrat o buna perioada de timp pentru Inedit si apoi a fost printre angajatii lui Catalin Botezatu, noul proiect al lui Cosmin intitulat „CM – création de mode” propune femeilor, in speta mireselor, rochii executate la comanda, in sistem unicat. Folosind tesaturi de calitate si o executie care impleteste tehnologia si handmade-ul, acest proiect de imagine vine in intampinarea dorintei de unicitate a miresei, ghidandu-se dupa crezul lui Dior (cine altul?) care afirma ca “orice femeie este o printesa”. Poate ca si femeile prezente aseara la Poesis s-au simtit. macar putin, printese ale Egiptului din vremea lui Nefertiti.


Femeile s-au bucurat la Poesis de o rafinata prezentare de moda (informatia-zilei.ro)

X