12 Mai 2010 (Informatia Zilei)
Exista un stil de dans fermecator care te cucereste la Loga Dance School!
Daca il lasi prea aproape de tine te vrajeste pe o viata, daca il tii la distanta, te molipsesti de un sentiment fantastic.
Toate aceastea pot sa devina o parte al vietii cu Loga Dance School, lasa doar, sa-ti aratam lumea dansului!
Exista un loc, unde poti fi ceea ce ai vrut intotdeauna sa fii. Unde nu este important cine esti si de unde ai venit, pentru ca doar muzica si dansul conteaza!
Aici la Loga Dance School gasesti noi prieteni, pentru ca te leaga un sentiment fermecator.
..un sentiment fermecator, care te invata sa traiesti si sa zambesti..
..un instrument, cu care poti arata cine esti cu adevarat..
..un “partener”, care te binedispune, si te face sa te simti bine..
Cand dansezi ti se elibereaza inima si sufletul, dansul poate sa-ti fie sursa fericirii, un tratament pentru supararea ta, exprimarea dorintelor tale, totul, ceea ce tu insuti esti.
De ce dansam?
-
- 1. Poate fi dansul o metoda de relaxare?
In mod clar constituie o modalitate de a te relaxa. Majoritatea persoanelor care frecventeaza cursurile Loga Dance School o fac pentru a se destinde si a uita de nebunia de peste zi. Dansul reprezinta un mod placut de a-ti termina ziua. Asteptarile cursantilor – pe langa nevoia de a descoperi ceva nou – o reprezinta un loc unde sa uite de probleme. Este de admirat faptul ca prefera sa faca acest lucru prin dans ( care implica si solicitarea corpului) decat sa ramana acasa, in fata televizorului. Dublu beneficiu pentru trup si pentru minte. - 2. Care sunt beneficiile dansului pentru o persoana?
Beneficiile sunt multiple. Chiar credem ca nu ar putea dauna in nici un fel. Pornind de la faptul ca cei interesati de cursurile Loga Dance School vor cunoaste persoane interesate de acelasi lucru, vor face parte dintr-un colectiv select care va impartasi aceeasi bucurie de a dansa. Un plus mare il constituie conditia fizica buna de care veti dispune. Dansul este o forma de sport mai artistica, mai cu suflet. Practicandu-l, corpul va incepe sa capete miscari elegante, armonioase. Va dispune de o mobilitate mult mai mare. Un alt beneficiu il constituie „intalnirea” cu o alta cultura. Orice tip de dans are o istorie aparte, cu muzica specifica, si reguli clare in practicarea lui. Si nu in ultimul rand, dansul reprezinta distractie. E o nebunie pe care ne-o putem permite si de care nu te poti satura. Sa poti sa dansezi un anumit gen de muzica iti confera o satisfactie imensa. - 3. E bine ca sa merg cu perechea la un curs de dans sau pot merge si separat?
Atata timp cat iti doresti sa inveti, ambele variante sunt bune. Sa vii cu partenerul la cursuri, iti da posibilitatea sa repeti si dupa terminarea orei, insa, daca alegi varianata de a veni separat (care este cea mai des intalnita) vei putea dansa cu persoane diferite si asa iti vei corecta mai repede greselile. Unul din avantajele dansurilor care se predau in cadrul scolii de dans Loga Dance School, este faptul ca se pot dansa si cu un necunoscut. Baiatul invita fata, ea se lasa condusa si totul se danseaza cu suflet. Este atat de simplu. - 4. Ce trebuie sa stii inainte de a te inscrie la un curs de dans?
Sa stii doar ce stil de dans vrei sa inveti. De restul, se ocupa maestrii de dans. - 5. Ce trebuie sa i-au cu mine la fiecare ora?
Buna dispozitie, increderea si … un echipament de dans comod.
- 1. Poate fi dansul o metoda de relaxare?
-
- Cat dureaza un curs de dans?
Un curs de dans dureaza, in general o ora si jumatate. De-a lungul timpului am observat ca mai mult de atat ar putea deveni plictisitor, iar mai putin nu ar fi suficient pentru a invata ce se preda in respectiva sedinta de dans.
- Cat dureaza un curs de dans?
Istoria dansului Bachata
Aparuta in 1960 in Republica Dominicana, muzica ce poarta numele de bachata a fost influentata in mare parte de Bolero-ul cubanez, cel mai raspandit gen de muzica romantica din acel secol.
Bachata era o muzica pentru clasele muncitoare din Republica si este cântata mai ales în cluburile la care se aduna proletariatul.
Pana in 1988 bachata a fost asociata cu saracia si mizeria populatiei,motiv pentru care a fost respinsa mediatizarea si popularea ei.
De aceea timp de aproximativ 30 de ani bachata a reprezentat muzica in care oamenii de rand isi povesteau sentimentele pe care le traiau zilnic din cauza conditiilor mizere din acea perioada.
Petrecerile de sambata noaptea si la adunarile spontane tinute in curti, saloane si chiar pe strada care erau cunoscute sub denumirea de „bachatas” se tineau pana in zori si se lasa cu mancare, bautura si multa distractie
Dictionarele de spaniola latino americana definesc cuvantul bachata ca desemnand distractie, voiosie, zaiafet,
In prezent , imaginea bachatei a prins culoare, devenind un dans unde pasiunea joaca rolul principal.
Muzica ce poarta azi denumirea de Bachata, facea parte a unei importante subcategorii a muzicii de chitara romantice cantata in mod obisnuit de un trio sau cvartet, compus din una sau doua chitare,iar pe langa acestea alte instrumente precum clavele, maracas, bongo,etc.
Percutia fiind asigurata de „maracas” si/sau alte instrumente precum „claves” (bete din lemn de esenta tare folosite pentru percutie) uneori era inclus si un bas mare pentru mâna stânga denumit „marimba” sau „marimbula”.
Pasul de baza
Bachata este cel mai senzual dans dintre cele mentionate, muzica fiind lenta si dansul in sine fiind foarte mult in pozitie inchisa.
Bachata este un dans de origine dominicana care se danseaza pe 4 timpi, 3 dintre ei fiind pasi si al patrulea fiind un accent.
Pasii sunt asemanatori cu cei de la merenghe, cu o deplasare laterala in 4 timpi. La primul pas se flexeaza si se lasa greutatea pe piciorul stang, apoi pe piciorul drept.
Se flexeaza din nou piciorul dar de data asta se duce soldul in spate. La urmatoarea miscare se duce soldul in fata si se schimba greutatea simultan….
Informatii: www.logadance.ro sau tel. 0722 53 83 17 (Lorant)