16 Octombrie 2017 (satumareonline.ro)


Elevii de gimnaziu invata sa previna furturile


Elevii de gimnaziu invata sa previna furturile

Sambata, 14 octombrie 2017, in cadrul celui mai important eveniment din judet dedicat exclusiv elevilor de gimnaziu, ,,Programul Educational Loga Dance School”, politisti si specialisti ai C.P.E.C.A. au fost prezenti in mijlocul celor 150 de elevi, aducand argumente care sa sustina ideea ca adolescentii se pot distra fara sa consume alcool sau droguri.

Programul Educational Loga Dance School, aflat acum la cea de a 41-a editie, isi propune sa le ofere elevilor din ciclul gimnazial un cadru pentru a petrece in siguranta cu cei de varsta lor, dar si un spatiu educativ, in care sa invete sa se protejeze de tentatii si de victimizare.

Momentele educative au fost sustinute de aceasta data de doamna subcomisar Hrihorisan Felicia, ofiter coordonator al Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare si de doamna Campan Pusa Beatrix, specialist in prevenire in cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare.

Reprezentanta politiei le-a vorbit elevilor despre furturile din buzunare, genti, dar si cele din locuinte, subliniind faptul ca orice metoda creativa folosita de hoti are si un antidot comportamental, in general vigilenta si atentia sporita fiind suficiente pentru a ne proteja bunurile personale.

Pentru ca mesajul preventiv sa poata fi mai bine receptionat elevii au urmarit un scurt film care prezinta 7 modalitati utilizate de hoti si comportamentul corect care ne poate proteja de eventualele tentative de furt.

Mesajul campaniei Politiei Romane ,,Hotii sunt creativi, fii preventiv!”, de prevenire a furturilor din locuinte, a fost diseminat si spre familiile celor prezenti prin materialele informative puse la dispozitia participantilor.

Indemnul spre activitati recreative care exclud dependenta de substante le-a fost transmis celor prezenti de reprezentanta C.P.E.C.A. Mesajul campaniei ,,Pot Altfel” este cel care ii poate defini pe fiecare din elevii de gimnaziu, dovada faptului ca se pot distra cu mintea limpede fiind insasi prezenta lor in fiecare luna la ,,Programul Educational Loga Dance School”.


Elevii de gimnaziu invata sa previna furturile (satumareonline.ro)


X