15 Decembrie 2019 (szatmar.ro)


Peldaerteku osszefogassal 20 ezer lej gyult ossze a babamento inkubatorra


Peldaerteku osszefogassal 20 ezer lej gyult ossze a babamento inkubatorra

A Maltai Szeretetszolgalat szatmari szervezete nem egyszer mutatta mar meg, hogy a kozossegi osszefogas hegyeket megmozgato erovel kepes kiallni egy-egy nemes cel mellett.

Ennek egyik legekesebb peldaja az az immar otodik alkalommal megszervezett karitativ celu est, melynek ebben az evben is a Dinu Lipatti Filharmonia adott otthont.

A maltaisok altal szervezett jotekonysagi est celja ebben az evben egy babamento inkubatorvasarlasa.

Hegedus Gergo, a Maltai Szeretetszolgalat ifjusagi szervezetenek orszagos vezetoje korabban a Szatmar.ro augusztusig varni az atadassal, remenyeik szerint sokkal hamarabb sikerul beszerezni az eszkozt, amelyet a Szatmar Megyei Surgossegi Korhaz, es igy tulajdonkeppen az egesz megye szamara adomanyoznanak.

A szeretetszolgalat altal kituzott cel eleresehez azonban szukseg volt arra is, hogy a helyi kozosseg egy emberkent alljon ki e kezdemenyezes mellett.

Szerencsere a felhivas ez alkalommal is erto fulekre talalt, hiszen szombat delutan a lharmonia koncertterme szinte teljesen megtelt segiteni kesz emberekkel.

Az eloadas elso feleben szinpadra allt a Harag Gyorgy Tarsulat ket kivalo szinmuvesze, Mehes Kati es Nagy Orban, a Loga Dance School atal, am annal tehetsegesebb tancosai, az angol es magyar dalokkal is keszulo Lyryca, a nevehez huen mindig nagy vidamsagot hozo Joyful Gospel Egyuttes is, Stuts Mark es Kis Abel pedig zongorajatekukkal emeltek az est fenyet.

Egy ropke tiz perces szunet utan az epp erdelyi turnejan levo Villon Trio, a Nemadomfel egyuttes, a Ropike Neptanccsoport, illetve Kocsis Boglarka is a kozonseg ele lepett.

Mig a koncertteremben sorra valtottak egymast a nagyszeru produkciok, addig a lharmonia elotereben egy kezmuvesvasar varta az erdeklodoket.

A maltaisok altal keszitett termekekert mindenki sajat belatasa szerint zethetett, illetve aki ezen felul is adakozott volna, az a bejaratnal felallitott urnanal tehette meg ezt.

Mint az esemeny utan nem sokkal a Maltai Szeretetszolgalat szatmari szervezete hivatalos Facebook-oldalan megosztotta, az est soran nem kevesebb mint 20 ezer lej gyult ossze a babamento inkubator megvasarlasara.


Peldaerteku osszefogassal 20 ezer lej gyult ossze a babamento inkubatorra (szatmar.ro)


X