6 Iunie 2019 (satumareonline.ro)


Festivalul Bucurie in Miscare in week-end, in Piata 25 Octombrie


Festivalul Bucurie in Miscare in week-end, in Piata 25 Octombrie

Festivalul Bucurie in Miscare, organizat de Asociatia 11even cu sprijinul Kaufland Romania, ajunge in weekendul acesta la Satu Mare. Asociatia Cutezatorii Muntilor, partenerul local de organizare al evenimentului, a pregatit pentru cele doua zile de festival o serie de momente care ii vor bucura pe participanti.

Astfel, echipa Cutezatorii Muntilor organizeaza, special pentru Bucurie in Miscare, a 10-a editie a evenimentului ,,Mers sportiv in orasul tau” – amatorii care se vor afla in Piata 25 Octombrie sambata, imediat dupa deschiderea evenimentului, vor avea la dispozitie doua trasee de 6 km, respectiv 2 km. „Mersul sportiv este un sport nepretentios, potrivit oricarei categorii de varsta, chiar si celor cu conditiei fizica mai redusa, copiilor si varstnicilor, deopotriva. La aceasta a 10-a editie venim cu o provocare adresata tinerilor dornici de alergare: pe traseul de 2 km vom da startul unei curse de alergare in stafete mixtede cate 3 tineri, dintre care minim o fata, varsta recomandata fiind intre 14-35 ani”, spune Felicia Hrihorisan, de la Cutezatorii Muntilor.

Caiacul pe Somes revine la Bucurie in Miscare, dupa succesul extraordinar pe care l-a avut la editia de anul trecut. Initierile in caiac vor fi disponibile in ambele zile de festival, intre orele 12 si 16, iar cei mai competitivi si curajosi isi vor putea aduna fortele si demonstra cele invatate in cadrul concursului ,,Caiac in familie”, ce va avea loc duminica, 9 iunie, incepand cu ora 16.00.

O noutate a editiei din acest an o reprezinta majoretele – ziua de duminica va fi deschisa in pas de defilare de trupa de majorete a Scolii Gimnaziale nr.10, iar la inchiderea evenimentului, la 19.30 ne vom lua ,,la revedere” alaturi de trupa de majorete a Scolii Gimnaziale Vetis.

In prima zi a evenimentului vor ajunge la festival in jur de 80 de copii din mediul rural, de la scolile din Paulesti si Doba, judetul Stau Mare, iar in a doua zi aproximativ 50 de copii de la scoala din Muntele Rece, judetul Cluj, drept rasplata pentru ca au participat la competitia „Fa miscare in pauza mare”. Ei fac parte din cei peste 1300 de elevi din 31 de scoli de la sat care vor participa la cele 13 festivaluri Bucurie in Miscare organizate anul acesta si se vor alatura, astfel, zecilor de mii de copii, tineri si adulti asteptati sa ia parte la cea mai mare campanie de promovare a miscarii in masa din tara noastra.

„Promovarea unui stil de viata sanatos este o prioritate in strategia noastra de responsabilitate sociala si ne bucuram sa fim parte din festivalurile Bucurie in Miscare, pentru al cincilea an consecutiv. Copiii de toate varstele descopera prin joaca cat de importanta este miscarea si, in plus, le oferim posibilitatea de a-si testa abilitatile pentru a afla ce sport li se potriveste”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Bucurie in Miscare ofera in premiera parintilor si profesorilor care participa la festival posibilitatea de a testa gratuit inclinatia copiilor intre 5 si 16 ani catre un anumit sport, prin SportAnalytik. Dezvoltata in cooperare cu Universitatea Charles din Praga, metoda este utilizata, in acest moment, in peste 16 tari la nivel mondial pentru a-i ajuta pe copii sa-si gaseasca sportul preferat.

Inscrierile se fac la fata locului in amandoua zilele de festival, la cortul SportAnalytik.

Iata ce se va intampla in cele doua zile de Bucurie in Miscare Satu Mare:

SAMBATA, 8 IUNIE

10.00 Deschiderea oficiala a evenimentului

10:15 Flashmob, cu Bachata Feeling

10:30 Mers sportiv in orasul tau

10.30 Inscrieri stafete alergare 3X 700m (zona dig Somes)

10:45 Start stafete alergare

12:00 Latino Dance – prezentare demonstrativa a dansatorilor de la Loga Dance School

12:00 Initiere in caiac pe raul Somes, cu Caiac SMile

12:15 Premiere proba de stafeta

12:30 Spectacol interactiv pentru copii, cu Caravana Anima

13:15 Flashmob cu Bachata Feeling

13:30 Aerobic Dance, cu trupa Scolii Gimnaziale Paulesti

14:00 Street dance, cu Crazy Dancers Crews

14:15 Cross Training (antrenament fitness), cu Arnold Moroz – PrimaGym

15:00 Bike for Food /Pedalezi si esti rasplatit cu ceva bun! – Cutezatorii Muntilor

15:00 Invitatie la Zumba, cu Brigitte Tertan

15:30 Inscriere Crosul copiilor (zona Pasaj Coposu)

16:00 Start Crosul copiilor (Piata Libertatii)

17:00 Kangoo Masterclass, cu Kangoo Jump Romania

18.30 Premiere Crosul copiilor

19.00 Invitatie la Zumba, cu Bea Mezei

DUMINICA, 9 IUNIE

10.00 Deschiderea zilei cu trupa de majorete a Scolii Gimnaziale nr.10 din Satu Mare

10:15 Flashmob, cu Bachata Feeling

11:00 Zumba, cu Andrea Jeromos – Energy Kardio Club

12:00 Demonstratie de judo – C.S. UNIO Satu Mare

12:00 Initiere in caiac pe raul Somes, cu Caiac Smile

13:15 Demonstratie a trupelor de interventie ale Jandarmeriei

14:00 Concursuri de biciclete. Concurs de indemanare + slowbike

15.00 Bike for Food- Pedalezi alaturi de Cutezatori si esti rasplatit cu ceva bun!

15:30 Trial demonstrativ, cu Pro Racers. Premiere concursuri de biciclete.

15:30 Inscriere concurs „Caiac in familie”, cu Caiac Smile

16:00 Street Dance, cu Crazy Dancers Crews

16:00 Concursul „Caiac in familie”, cu Caiac Smile

17:00 Prezentare moment artistic, cu elevii Scolii de dans Bachata Feeling

17.15 Flashmob, cu Bachata Feeling

18:00 Cross Training – antrenament de fitness, cu instructorii PrimaGym

19:00 Premiere concurs „Caiac in familie”

19.30 Inchiderea oficiala a evenimentului cu trupa de majorete a Scolii Gimnaziale Vetis.

Pe parcursul celor doua zile:

SportAnalytik-testarea abilitatilor sportive ale copiilor.

Catarare pe panou, turneu de fotbal cu C.S.Primavera Satu Mare, tir cu arcul, concursuri si jocuri sportive diverse (activitati pentru copii si tineri intre 11-18 ani): fotbal target, schi pe asfalt, fun tenis, limbo, stafeta, acqua challenge si alte surprize.

ZONA ECO

Gradina Stea – expozitie de legume bio produse de Asociatia Stea

Standul Fresh Life – racoritoare naturale

Cu sprijinul Kaufland Romania, anul acesta festivalurile Bucurie in Miscare se desfasoara in perioada 4 mai-16 iunie dupa urmatorul program:

4-5 mai – Timisoara

11-12 mai – Craiova si Roman

18-19 mai – Galati si Arad

25-26 mai – Ramnicu-Valcea

1-2 iunie – Constanta, Resita si Targoviste

8-9 iunie – Bacau si Satu Mare

15-16 iunie – Sighetu Marmatiei si Alexandria

Despre Bucurie in Miscare

Construim comunitati mai puternice, mai sanatoase, mai fericite

Nu facem suficienta miscare – mai mult de jumatate dintre romani sunt obezi sau supraponderali si peste un milion sufera de boli metabolice. Nu mai stim sa ne conectam – socializarea din curtea blocului sau de pe ulita a fost inlocuita de retele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitatile afara – in Romania, un copil petrece aproape 23 de ore pe saptamana in fata unui ecran (calculator sau televizor).

Programul Bucurie in Miscare s-a nascut pentru a ne aminti ca si cele mai complicate probleme au solutii simple si se bazeaza pe faptul ca comunitatile care participa la sport si recreere dezvolta legaturi sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care traiesc in ele sunt, in general, mai sanatosi si mai fericiti decat comunitatile in care activitatea fizica nu este o prioritate.

Lansat in 2012, programul inseamna acum evenimente cu zeci de mii de participanti derulate in peste 40 de orase din Romania si Republica Moldova si proiecte speciale care dau o dimensiune concreta misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunitatii mai puternice, mai sanatoase, mai fericite.


Festivalul Bucurie in Miscare in week-end, in Piata 25 Octombrie (satumareonline.ro)


X