2 Octombrie 2017 (satumareonline.ro)


ONG-urile si institutiile publice asteapta tinerii satmareni la Festivalul Voluntariatului


ONG-urile si institutiile publice asteapta tinerii satmareni la Festivalul Voluntariatului

In Parcul din Piata Libertatii va avea loc miercuri,4 octombrie 2017, „Festivalul Voluntariatului”, in cadrul proiectului „Voluntariat– resursa pentru comunitate 2017”, finantat de catre Directia pentru Sport si Tineret Satu Mare si realizat de catre Asociatia Stea in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare.

Evenimentul se va desfasura in intervalul orar 14.00-17.00.

Acest festival este la cea de a doua editie fiind organizat in parteneriat de catre urmatoarele organizatii si institutii: Asociatia Stea; Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog; Directia Judeteana de Sport si Tineret Satu Mare; Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, Asociatia Organizatia Caritas a Diecezei Satu Mare; Fundatia FARA, filiala Foyer Satu Mare; Societatea Nationala de Cruce Rosie Filiala Satu Mare; Asociatia Act 4 U; Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare;Asociatia Sam Studia; Asociatia Gutenberg- Organizatia tinerilor vorbitori de limba germana din Satu Mare; Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare; Asociatia Noe Partium; Asociatia Progress Art SatuMare; Asociatia de turism si ecologie Salamandra; Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Satu Mare; Fundatia Hans Lindner, Asociatia sociala Satul de Lut.

Principalul scop al acestui eveniment estemotivarea tinerilor sa devina voluntari si in acelasi timp construirea uneiimagini pozitive despre voluntariat avand in vedere beneficiile pe care le aduce atat pentru cel ce se implica, cat si pentru cei in sprijinul carora se fac activitatile de voluntariat sau pentru comunitate.„Festivalul Voluntariatului” este un eveniment la care sunt invitati sa participe toti satmarenii care doresc sa afle informatii despre oportunitatile de voluntariat si educatie non-formala existente in Satu Mare in diferite domenii: social, tineret, protectia mediului, protectia animalelor, etc., precum si detalii despre activitatile ONG-urilor si institutiilor publice din municipiu cu activitatide si pentru tineret.

Organizatorii au pregatit numeroase suprize: un concurs maraton prin care echipe de cate 2 tineri se vor intrece ina gasi raspunsuri la intrebari despre activitatile ONG-urilor si

institutiilor participante; activitati interactive la standuri (intreceri distractive, face-painting,teste de personalitate, karaoke si multe altele) si concursul de creatie„Simbolul Voluntariatului” prin care tinerii ce combina cel mai bine pasiunea pentru arta cu cea pentru voluntariat si protectia mediului vor putea castiga un aparat foto cu sprijinul firmei S.C. ALPIN S.R.L.

In cadrul programului artistic al festivalului ne vor incanta cu muzica si dans Loga Dance School, Open Wings Studio, Melany Pfeifer, voluntarii de la Liceul Ortodox « Nicolae Steihardt » si cei de la Liceul Teoretic German « Johann Ettinger » impreuna cu beneficiarii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Satu Mare.

Prezinta Ovidiu Matioc, Radio Transilvania. Sonorizarea este asigurata de Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, Satu Mare. Sustinatori si alti parteneri care sprijina Festivalul Voluntariatuluisunt: Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” Satu Mare; RadioTransilvania Satu Mare; Colegiul Economic„Gheorghe Dragos” Satu Mare;Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” SatuMare; Colegiul National „Mihai Eminescu”Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare;Liceul cu Program Sportiv Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara „George EmilPalade” Satu Mare; Colegiul Tehnic de Transporturi si Telecomunicatii „Ion I.C. Bratianu” Satu Mare; Colegiul National „Doamna Stanca”; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare;Colegiul National “Ioan Slavici”.


ONG-urile si institutiile publice asteapta tinerii satmareni la Festivalul Voluntariatului (satumareonline.ro)


X