20 Decembrie 2016 (gazetanord-vest.ro)


Elevii satmareni, indemnati sa nu fie nepasatori in cazul infractiunilor


Sambata, 17 decembrie 2016, in cadrul Programului Educational Loga Dance School, s-au aflat, de aceasta data, in mijlocul elevilor de gimnaziu, politisti satmareni insotiti de specialisti antidrog.

O noua editie reusita a discotecii pentru elevi, cu peste 100 de persoane participante, Programul Educational Loga Dance School a adus de aceasta data in atentia participantilor problema furturilor dar si pe cea a consumului de etnobotanice.

Din partea I.P.J. Satu Mare a fost prezenta la eveniment inspector principal Hrihorisan Felicia, care i-a introdus pe elevi in atmosfera sarbatorilor care bat la usa si care ar trebui sa ramana prilej de frumoase aduceri aminte.

Cum ne protejam de furturi in zonele aglomerate dar si cum avem grija de casa noastra cea de toate zilele, sunt doar cateva dintre subiectele abordate, tema centrala fiind legata de furturile din buzunare, genti si din locuinte.

Prezentarea realizata a fost insotita de materiale video care au ilustrat cum hotii ne pot deranja linistea personala si pe cea a caminului, dar si maniere diverse in care cetatenii aleg sa reactioneze atunci cand sunt martori la un furt.

Elevii au fost indemnati sa ia atitudine atunci cand sunt victime ale unui furt sau a unei alte infractiuni, sa se foloseasca de voce, sa alerteze pe cei din jur si, de asemenea, sa nu ramana impasibili cand astfel de fapte se produc sub privirile lor, pentru ca numai impreuna, cei onesti, vom fi o forta a binelui si un scut impotriva infractorilor. Intalnirea a fost una distractiva, interactiva si instructiva totodata, raspunsurile corecte fiind premiate cu brelocuri cu mesaje educative.

La finalul intalnirii participantii au primit brosuri cu informatii preventive, astfel incat mesajul Politiei sa ajunga si in familiile acestora.

In aceeasi seara a fost prezenta la activitate reprezentanta Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, doamna Camelia Iacob, coordonator al Centrului, care le-a vorbit elevilor despre pericolul consumului de etnobotanice.


Elevii satmareni, indemnati sa nu fie nepasatori in cazul infractiunilor (gazetanord-vest.ro)

X