25 Noiembrie 2015 (portalsm.ro)


Elevii satmareni fata in fata cu consecintele consumului de alcool


Sambata, 21 noiembrie 2015, a avut loc un nou eveniment din seria Programelor Educationale Loga Dance School, o discoteca controlata pentru elevii satmareni de gimnaziu. Partea de dans si socializare a fost completata, ca de fiecare data, de o mica lectie de prevenire, sustinuta de reprezentanti ai Politiei.

Evenimentul de sambata a avut-o ca invitata pe doamna inspector principal de politie Hrihorisan Felicia, ofiter sociolog in cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare.

Tema pusa in discutie de aceasta data a fost legata de consumul de alcool si consecintele acestuia in plan fizic, psihic, medical, social si penal. Reprezentanta Politiei le-a vorbit celor 150 de elevi de gimnaziu prezenti, despre fazele imediate  prin care trece cel care a consumat alcool, dar si despre problemele pe care le poate crea acest drog, legal si atat de accesibil, de la violente, la accidente rutiere, de la boli, la saracie.

Elevii au inteles mai bine in urma prezentarii facute de ce nu ar trebui sa urce niciodata in masina condusa de un sofer baut, indiferent de cantitatea consumata de acesta, intrucat ambele faze prin care trece un consumator imediat sunt periculoase in trafic, prin comportamentele imprudente pe care le pot genera, dar si prin alterarea functiilor normale ale creierului.

Accentul a cazut pe invatarea faptului ca anumite categorii de persoane nu ar trebui sa consume nicicand alcool. Cei care au indicat corect una dintre categoriile vizate, respectiv copii-minori, soferi, femei insarcinate, bolnavi psihic, au fost recompensati cu brelocuri realizate in cadrul campaniei Alcoolul si urmarile lui, inscriptionate cu mesajul Alcoolul distruge vieti! Zero la mie, mesajul amintind de faptul ca, in legislatia romana, soferilor nu le este permis sa consume alcool.

De altfel, aceasta activitate a fost ultima din cadrul unui lung sir de intalniri si evenimente menite sa constientizeze elevii si tinerii asupra consecintelor negative ale consumului de alcool si implicatiile legale ale acestuia.


Elevii satmareni fata in fata cu consecintele consumului de alcool (portalsm.ro)

X