4 Iunie 2013 (informatia-zilei.ro)


Elevi ai Colegiului „Ioan Slavici” pun marti in scena un spectacol in Pasajul Pietonal Coposu


Actiunea face parte din proiectul umanitar „Smile, you are not alone”
Marti, 4 iunie 2013, incepand cu ora 14, in Pasajul Corneliu Coposu din centrul municipiului Satu Mare a avut loc o noua actiune in cadrul Proiectului educational si umanitar „Smile, you are not alone”.

Proiectul a demarat saptamana trecuta la Colegiul National „Ioan Slavici” cu lansarea volumului „(diz)Abilitatea in experiente” semnat de Sorin Ionescu, un tanar in varsta de 26 de ani, nascut in localitatea Turt si stabilit in Cluj Napoca, diagnosticat anul trecut cu o boala rara numita distonie.

Nici stropii de ploaie nu i-au oprit pe elevii Colegiului National „Ioan Slavici” sa puna in scena un spectacol artistic. Au amenajat un stand si au expus cateva volume ale lui Sorin Ionescu, care a participat la randul sau la eveniment. A adus din Cluj si zece tablouri din piese de puzzle pe care le-a facut chiar el si le-a expus in Pasajul Corneliu Coposu. Numerosi satmareni s-au oprit pentru a-i asculta pe tinerii interpreti, dar si pentru a admira lucrarile lui Sorin Ionescu sau a cumpara o carte. Un grup de elevi de la Ioan Slavici a realizat manual si brelocuri colorate, vandute la randul lor in scop umanitar. Elevii de la Slavici au si deschis spectacolul.

Zeci de minute la rand au evoluat in fata satmarenilor cantareti vocali sau instrumentali, liceeni de la Colegiul Ioan Slavici, trupa Inedit de la Palatul Copiilor Satu Mare, formatie indrumata de profesorul Sorin Berindei in cadrul cercului de muzica usoara, perechi de dansatori de la Loga Dance School, cantareata Ariana Pop de la Scoala de Arte si „Dantausii de la Satu Mare”. Si poate pentru ca tinerii nu s-au dat batuti in fata norilor, pana la urma chiar si soarele si-a facut aparitia.

Coordonat de profesoara Lacramioara Dinga, acest proiect isi propune sa vina in sprijinul lui Sorin Ionescu, care are nevoie de fonduri financiare pentru tratament si in prima faza chiar pentru a obtine un diagnostic clar, abia la 25 de ani afland ca e posibil sa sufere de distonie, boala incurabila.


Elevi ai Colegiului „Ioan Slavici” pun marti in scena un spectacol in Pasajul Pietonal Coposu (informatia-zilei.ro)

X