16 Octombrie 2015 (satmareanul.net)
Cyber Crime – In atentia elevilor din Satu Mare, Carei si Negresti-Oas.
Cyber Crime – In atentia elevilor din Satu Mare, Carei si Negresti-Oas
Criminalitatea informatica este subiectul celei mai recente campanii desfasurate de politistii satmareni. Campania „Cyber Crime” se desfasoara in luna octombrie in toate tarile Uniunii Europene si are ca scop atragerea atentiei asupra infractiunilor informatice pe care tinerii le pot comite cu sau fara voia lor, precum si a modalitatilor practice de aparare in fata infractorilor informatici.
In saptamana 12-16 octombrie politistii satmareni au organizat si sustinut numeroase activitati pe aceasta tema.
Astfel, elevii Scolii Gimnaziale „Balcescu-Petofi” au fost invatati miercuri, 14 octombrie cum sa se fereasca de pericolele internetului, ce comportamente online trebuie sa evite dar si care sunt provocarile la care nu trebuie sa raspunda pe internet.
In aceeasi zi, elevii Colegiului „Unio Traian-Vuia”, au aflat de la inspectorul principal de politie Felicia Hrihorisan care sunt infractiunile legate de utilizarea internetului, dar si modalitati de protejare a datelor personale in spatiul virtual.
Peste 100 de elevi ai Liceului Teoretic Negresti-Oas au participat activ la discutiile cu politistii in cadrul unor intalniri organizate joi, 15 octombrie 2015, in aceasta institutie, dovedindu-se interesati si foarte receptivi la subiectul propus.
Liceul Sportiv a fost, de asemenea, gazda unor discutii privind infractiunile cibernetice, azi 16 octombrie, fiind organizate doua intalniri cu elevii claselor a X-a. Discutiile au fost deosebit de interactive, elevii dovedindu-se dispusi sa invete, dar si sa impartaseasca din experientele lor virtuale mai putin fericite si din solutiile pe care le-au gasit fiecarui caz in parte.
In cadrul aceleiasi campanii politistii au fost prezenti si sambata, 10 octombrie, la Programul Educational Loga Dance School, unde le-au prezentat celor peste 250 de participanti principalele vulnerabilitati ale copiilor in utilizarea retelelor de socializare, subliniindu-se maniera in care pot ramane protejati in acest spatiu, adeseori frecventat de persoane care nu intotdeauna au intentii bune.
Campania „Cyber Crime” demarata la 1 octombrie, a avut pana in prezent un numar de peste 750 de participanti, in marea lor majoritate elevi, activitatile urmand sa fie continuate pana la sfarsitul lunii octombrie.