15 Martie 2018 (Informatia Zilei)


Discriminarea si violenta in familie, dezbatute cu 150 de adolescenti in cadrul unui program educational


O noua intalnire a Programului Educational Loga Dance School a avut loc vineri, 10 martie.

In cadrul intalnirii, elevii din ciclul gimnazial, alaturi de cadre ale Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare si ale Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au dezbatut subiecte sensibile, precum discriminarea si violenta in familie.

Problema discriminarii a fost adusa in discutie de specialist in educatie a CPECA, doamna Stefania Boca.

Printr-un joc interactiv foarte gustat de cei peste 150 de adolescenti prezenti in sala de dans Loga, reprezentanta CPECA a reusit sa convinga ca in spatele unei atitudini discriminatorii sunt niste prejudecati si niste stereotipuri invatate.

Culoarea pielii, rasa, etnia, dependent de droguri sunt frecvente motive de discriminare din partea populatiei majoritare.

Reallitatea ne arata ca, din pacate, copiii cad cu usurinta in plasa stereotipurilor vehiculate in families au in grupul de prieteni si colegi, incepand de la varste fragede sa catalogheze oamenii ca fiind buni sau rai in functie de un singur aspect, pe baza unei diferente individuale, de cele mai multe ori facandu-si o parere categorical, fara a incerca sa-I cunoasca.

Din partea Politiei a fost prezenta la intalnirea lunara cu elevii de gimnaziu subcomisar de politie Hrihorisan Felicia.

Pornind de la semnificatia zilei de 8 Martie, aceasta a abordat problema violentei in familie, in general, si a violentei asupra fetelor si femeilor, in special.

Cu acest prilej toti participantii au fost informati despre infiintarea la Satu Mare a unui GRup de support pentru femeile ABuzate (GRAB).

Cu aceasta ocazie, fetele cu varste peste 14 ani care au trecut prin experiente de violenta fizica, emotionala sau sexuala au fost indemnate sa se inscrie la un curs gratuit de autoaparare oferit de GRAB, pe langa serviciile de consigliere de grup deja existente.


Discriminarea si violenta in familie, dezbatute cu 150 de adolescenti in cadrul unui program educational (Informatia Zilei)

X