22 Septembrie 2010 (Informatia Zilei)


Dansul, sportul potrivit barbatului carismatic!


Loga Lorant, administratorul scolii de dans Loga Dance School, ne vorbeste despre temerile cursantilor si despre modul in care pot fi depasite, pentru a descoperi in final frumusetea si farmecul dansului.

  • Daca ar fi sa incurajati pe cineva sa aleaga dansul, ce i-ati spune?

Nu vreau sa para ca e simplu acest sport, voi spune direct si ferm cum este. Cel mai greu este cu barbatii, care considera dansul mai mult o activitate destinata femeilor, dar totusi, o data ajunsi in sala de dans, ei sunt cei care nu mai pot si scosi din sala. Isi dau seama ca este un lucru bun, totusi este un sport. Loga Dance School studiaza riguros si atent care sunt temerile cursantilor.

Primele trei motive pentru care le este “frica”oamenilor sa vina la dans sunt: “vor rade de mine cum dansez…”, “am deja peste 30-40 de ani si nu am partener…”, “ce vor spune prietenii…”. “Vor rade de mine cum dansez…” – La cursurile Loga Dance School au acces in timpul orei doar cursantii. Apartinatorii, prietenii, pot intra in sala de dans ca si spectatori doar in ultimele 5 minute din ora, tocmai pentru a preveni disconfortul cauzat de privirile strainilor si pentru a evita ca atentia cursantilor sa fie distrasa, deranjata.

Iar cursantii din sala primesc o cantitate atat de mare de informatii, incat sunt preocupati toata ora sa le iasa pasul si sa nu “rada” de colegi. “Am deja peste 30-40 de ani si nu am partener…” – in grupa de incepatori seniori, sunt doar adulti cu varste cuprinse intre 20-40 de ani, si chiar peste.

Este foarte bine sa veniti in cuplu la orele de dans si sa va petreceti timpul impreuna cu perechea dvs., orele sunt gandite astfel incat sa invatati cat mai repede si eficient. La fiecare melodie, partenerii se schimba prin rotatie. Dansand cu cat mai multe persoane, veti invata mult mai rapid si eficient. Spun mult daca veti dansa de cel mult 3 ori cu perechea dvs. la un antrenament. “Ce vor spune prietenii…” – O sa faca bascalie de dvs. Oamenii fac bascalie de toata lumea.

Daca sunteti tinichigiu auto, stim ce vor spune oamenii – ca schimbati piesele bune cu cele folosite, daca sunteti zugrav, vor spune ca sunteti betiv si oricum nu puteti sa claditi drept un perete, daca sunteti medic, doar imbolnaviti pacientii sa faca cat mai multe consultatii la ei… orice ati face, oamenii vor face bascalie de dvs. Asa ca, intre timp, nu ar fi o idee mai buna sa invatam si sa stim sa dansam??? Cine incearca, va reusi, cine nu incearca, niciodata nu va reusi! Este un bun punct de pornire.

Daca cineva sta in fata televizorului, nu o sa ii pice in cap un codex cu pasii de dans, iar daca i-ar pica in cap un codex cu pasii de dans, nu l-ar citi, s-ar aseza pe el si asa s-ar uita la televizor. Indiferent de varsta si cat de antitalentat se crede cineva, trebuie incercat. Daca reuseste sa ia decizia sa inchida seara televizorul si sa faca un sport, si saptamanal de doua ori sa se antreneze cate 2 ore, viata lui se va schimba radical.

  • Ce efect are dansul asupra relatiei dintre cupluri?

Cursantii care vin in cuplu ne povestesc doar lucruri pozitive. Intr-o saptamana lunga, obositoare, cu mult stres, se intalnesc saptamanal de 2 ori sau de 4 ori la dans, si au o activitate comuna, in care se implica amandoi in acelasi timp, construiesc ceva impreuna, in comun. Dansul ii apropie mai mult. Avem seniori peste 40 de ani, care ne povestesc cum relatia personala, familiala, s-a imbunatatit si a inflorit de cand danseaza.

Au un subiect in plus despre care pot discuta in comun. Sunt familii unde si copii fac dans. Acestia ne povestesc, cum, dupa antrenament, cand ajung acasa, copii sunt intrebati de parinti despre ce au invatat la dans. Exerseaza impreuna 20 de minute cu copii, pentru ca la antrenamentul de seara, cand vin parintii, sa stie in mare ce vor avea de facut. Oamenii cu care sunt inconjurati, este un aspect foarte important. Aici, la Loga Dance School, se autoselecteaza colectivul.

Sunt foarte mandru de faptul ca la noi sunt doar oameni cu caracter, de incredere si “faini” ca personalitate. Acest lucru ii uneste. Cati oameni sunt, din atatea domenii de activitate provin. Astfel fiecare poate aborda orice subiect din alta perspectiva. De aceea se intampla des, mai bine zis intotdeauna, ca la intalnirile pe care le organizam, sa povestim atat de mult incat, dupa 5 ore, sa simtim ca parca de o ora ne-am fi intalnit. Isi pot lasa cu incredere copii, sa vina singuri la serile de dans, stiu ca sunt intr-un mediu controlat, protejat si in siguranta.

  • Ce fel de oameni vin la dans, din ce domenii de activitate provin?

Cred ca nu prea este domeniu de activitate din care sa nu avem cursanti. Avem: medici, profesori, ziaristi, contabili, manageri, politicieni, politisti, economisti, ingineri, functionari publici, etc., si as putea continua lista. Sunt cel mai fericit si ma simt implinit cand vad toti membrii scolii, mai ales la serile de dans, ca pe o mare familie.

  • Mi-am gasit perechea la Loga Dance School!

Loga Dance School pregateste pe site, in viitor, o rubrica in care cuplurile care s-au cunoscut la Loga Dance School si s-au casatorit, isi vor descrie povestea!

Deja avem cateva cupluri.

Recomand tuturor doritorilor sa incerce lumea dansului, sa-si dea macar o sansa si sa se lase initiate de maestrii de dans, profesionistii din domeniu cu studii superioare.

 


Dansul, sportul potrivit barbatului carismatic! (Informatia Zilei)

X