19 Octombrie 2011 (Informatia Zilei)


Dansul de societate la o nunta!


Orice fiinta umana, indiferent de categoria din care face parte, are anumite nevoi, de natura sociala. Comunicarea, contactele diverse si interactiunea intre oameni, sunt aspecte foarte importante in viata oricarui individ, intrucat omul este o fiinta sociala prin excelenta.

Una din formele cele mai des intalnite si, in acelasi timp, foarte placute de socializare, o reprezinta, fara discutie dansul.

Dansul – mijloc de exprimare sociala.

Putem regasi dansul ca mijloc de exprimare sociala la toate nivelele societatii, de la copii de gradinita care danseaza cu o deosebita placere ori de cate ori au ocazia, si pana la oamenii de afaceri cei mai seriosi, sau chiar reprezentantii functiilor de conducere in stat.

Iata deci de ce dansul este un aspect important in viata oricarei fiinte umane care doreste sa fie cat mai implinita.

Sa luam spre exemplu cazul particular al unei persoane adulte, care nu stie mai deloc sa danseze si care este invitata la o petrecere dansanta, la o nunta sau orice alt eveniment de natura festiva care include dansul. Ce vor face oare acesti oameni atunci cand, de exemplu, incep sa se auda acordurile unui vals? De obicei se vor retrage cuminti, si neobservati, pe un scaun sau intr-un colt cat  mai intunecat si mai ascuns vederii, cautandu-si o preocupare, o oarecare ocupatie, cum ar fi savurarea unei bauturi sau verificarea in gand a agendei personale cu probleme nerezolvate.

Daca se intampla ca urmatoarea piesa muzicala sa fie un tango, ei isi vor aduce aminte ca le este foame si se vor aseza imediat sa manance. Iar daca in continuare, urmatorul dans va fi un slow fox sau un quick step, ei vor recurge negresit la cateva glume bune pe care le-au auzit recent si vor cauta imediat un grup de persoane cu care sa rada si sa se distreze impreuna. Din pacate, o asemenea atitudine poate duce la pierderea multor sanse si oportunitati reale de a cunoaste persoane interesante, de a lega noi prietenii sau, de ce nu, de a incheia o afacere avantajoasa.

Dansul de societate si anii de liceu

Esti adolescent, un baiat dragut si simpatic, sau poate o fata tanara si fermecatoare. Indiferent de care situatie este vorba, viata iti sta inainte si tu simti o puternica dorinta de a afla cat mai multe, de a explora, a cerceta si intelege lucrurile in profunzime, pentru ca apoi, in deplina cunostinta de cauza, sa iei deciziile cele mai corecte ca sa poti sa te afirmi cat mai plenar in propria ta existenta. In eforturile tale de a integra cat mai bine lumea inconjuratoare in constiinta ta, un domeniu foarte important este cel al relatiilor cu colegii si prietenii apropiati ca varsta, si mai ales, cel al comunicarii si inter-relationarii cu persoanele de sex opus.

La aceasta varsta, interesul in privinta celuilalt sex creste simtitor atat in cazul baietilor, cat si in cel al fetelor. Iti doresti evident sa comunici cat mai mult, sa fii remarcat si apreciat de cei din anturajul apropiat. De aceea esti cat se poate de fericit atunci cand poti lua parte la un chef, la o petrecere in cadrul careia poti cunoaste oameni noi, poti discuta relaxat vrute si nevrute, te poti afirma.

 

Afirma-ti personalitatea

Ce modalitate de actiune ar putea fi mai buna si mai placuta in acest sens decat dansul? Se stie ca tinerii in general danseaza cu o mare placere, intrucat dansul reprezinta o ocazie excelenta de a-si exprima fara cuvinte personalitatea, de a comunica cu ceilalti. Orice baiat va fi atras in mod irezistibil de o fata frumoasa care se misca armonios pe ritmul muzicii. Orice fata va remarca baietii galanti si curtenitori care stiu sa se comporte corect si civilizat, si in acelasi timp se descurca remarcabil in dans.

Este deci cat se poate de evident ca a fi un bun dansator sau o buna dansatoare iti usureaza foarte mult accesul la celelalte persoane, comunicarea si interactiunea cu acestea. Dansul este un excelent prilej de a-ti afirma personalitatea in formare, de a te exprima, de a te pune in valoare si, de ce nu, de a strecura cateva cuvinte romantice la urechea unei persoane speciale.

Daca ai dificultati in acest sens, Loga Dance School iti sta la dispozitie cu cursuri specializate de dans care te vor ajuta sa elimini orice neajunsuri in aceasta directie. Te asteptam cu drag!

Nou! Dansul Mirilor la Loga Dance School – Rezervari cu 2 luni inainte la numarul de telefon 0742 410 152 (Hajni).


Dansul de societate la o nunta! (Informatia Zilei)

X