31 Decembrie 2016 (Informatia Zilei)


Dans si campanie de prevenire antidrog la Loga Dance School


La eveniment au participat peste 100 de elevi de gimnaziu

O noua intalnire in cadrul campaniei de prevenire antidrog prin programul educational Loga Dance School, a avut loc saptamana trecuta, cand politistii satmareni insotiti de specialist antidrog s-au aflat din nou in mijlocul elevilor de gimnaziu.

La fel ca si editiile anterioare, si aceasta se poate considera o reusita a discotecii pentru elevi.

Programul educational Loga Dance School a adus, de aceasta data in atentia adolescentilor problema furturilor dar si pe cea a consumului de etnobotanice.

Din partea I.P.J. Satu Mare a fost prezenta la eveniment inspector principal Hrihorisan Felicia. Interlocutoarea i-a introdus pe elevi in atmosfera sarbatorilor si care ar trebui sa ramana prilej de frumoase aduceri aminte.

Cum ne protejam de furturi in zonele agglomerate dar si cum avem grija de casa noastra, sunt doar cateva din subiectele abordate, tema centrala fiind legata de furturile din buzunare, genti si din locuinte.

Prezentarea realizata a fost insotita de material video care au ilustrat cum hotii ne pot deranja linistea caminului, dar si diverse maniere in care cetatenii aleg sa reactioneze atunci cand sunt martori la un furt.

Elevii au fost indemnati sa ia atitudine atunci cand sunt victime ale unui furt sau a unei alte infractiuni, sa se foloseasca de voce, sa alerteze pe cei din jur si, de asemenea, sa nu ramana impasibili cand astfel de fapte se produc sub privirile lor, pentru ca numai impreuna, cei onesti, vom fi o forta a binelui si un scut impotriva infractorilor.

Intalnirea a fost una distractiva, interactiva si instructiva totodata, raspunsurile corecte fiind premiate cu brelocuri cu mesaje educative.

La finalul intalnirii, participantii au primit brosuri cu informatii preventive, astfel incat mesajul Politiei sa ajunga si in familiile acestora.

In aceeasi seara a fost prezenta la activitate, coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Camelia Iacob, coordinator al Centrului, care le-a vorbit elevilor despre pericolul consumului de etnobotanice.


Dans si campanie de prevenire antidrog la Loga Dance School (Informatia Zilei)

X