29 Mai 2013 (informatia-zilei.ro)


Circa 7.000 de vizitatori la „Expo Fabricat in Satu Mare – 2013”


Au fost 58 de standuri ale firmelor membre DRW si invitate
Asociatia Economica Germano-Romana (AEGR) – Deutsch-Rumanische Wirtschaftsverein (DRW) Satu Mare in parteneriat cu Camera Mestesugarilor Satu Mare cu sustinerea Primariei Satu Mare si a Consiliului Judetean Satu Mare a organizat la Hala Piata REX in perioada 17-19 mai 2013 evenimentul EXPO – 2013 „Fabricat in Satu Mare” editia a IV-a.

Expozitia a avut 57 de standuri ale firmelor satmarene si un stand al Clusterului Producatorilor Traditionali din judetul Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria. Pe parcursul celor trei zile de eveniment expozitia a fost vizitata de aproximativ 7.000 de persoane.
Toate momentele cheie ale evenimentului au fost transmise in direct pe micile ecrane de catre TV1 Satu Mare.

Evenimentul a debutat cu parada Oldtimerelor din Satu Mare si Baia Mare (Volkswagen, Opel, Ford si Dacia).
Printre participantii la deschiderea VIP a evenimentului s-au numarat< Siegfried Geilhausen atasat/loctiitor al consulului Germaniei din Timisoara impreuna cu sotia, dr. ing. Matthias Aust administrator, Josef Szepeschy om de afaceri din Heidenheim, Germania, membru de onoare al DRWSM, CTO al Franz Schuck GmbH din Heidenheim Germania, Octavian Petric (PSD) si Kereskényi Gabor (UDMR) deputati in Parlamentul Romaniei, Cristian Sasu subprefect al judetului Satu Mare, Adrian Stef presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, dr. Radu Roca viceprimar al municipiului Satu Mare, prof. univ. dr. Catalin Popa, prorector relatii internationale al Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, Mihaela Miron, Daria Dulfu Mihnea si Rodica Pop reprezentante ale AFA (Asociatia Femeilor de Afaceri) Cluj, consilieri judeteni si locali precum si numerosi manageri ale firmelor satmarene cu capital german si romanesc.

Deschiderea VIP de vineri, 17 mai, a fost moderata de catre Christel Ungar Topescu, redactor al TVE al Emisiunii in limba germana, care a facut si traducerile din/in limba germana a discursurilor. In finalul deschiderii VIP s-a desfasurat o parada a modei prezentata de firmele Spencer si Inedit.

Incepand cu ora 16, a avut loc masa rotunda cu tema: „Romania – Realitati si perspective economice” moderata de vicepresedintele DRW Tiberiu Markos la care au participat Florian Libocor economist sef al BRD, Radu Roca viceprimar al Municipiului Satu Mare, Arpad Csehi manager, fost presedinte al Consiliului Judetean, Paula Fogas cenzorul DRW, expert pentru fonduri europene si managerul satmarean Florin Popovici.

Ca surpriza, pe culoarele expozitiei a avut loc un FlashMob realizat de catre dansatorii Passion4Salsa dansul continuand pe scena si cu dansatorii Loga Dance School.
Ziua s-a incheiat cu o demonstratie de arte martiale a Clubului Zanshin.

Printre cei care au participat la eveniment sambata a fost si Ludger Thol presedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri din Transilvania de Nord din Cluj-Napoca si membru in Consiliul Director al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana din Bucuresti.
In timp ce oaspetii veniti din Germania si Romania au avut parte de o vizita organizata la Castelul din Carei, Muzeul Svabilor din Petresti si Criptele din Capleni satmarenii au luat parte la work-shop-uri de dansuri populare germane, lupte greco-romane si percutie. S-au acordat premii si diplome pentru toti cei care au dorit sa fie initiati in dans, sport si muzica.

Incepand cu ora 17:00 pe scena a avut loc masa rotunda cu tema „Managementul schimbarii”, moderator fiind expertul Florin Stoleriu de la Salesadvisor Romania din Bucuresti. Participantii la discutie au fost manageri satmareni: Angela Bercean, Dan Brumboiu, Tiberiu Markos si Sorina Tulan care au avut ocazia sa impartaseasca celor prezenti din experienta lor. Dupa incheierea evenimentului Florin Stoleriu s-a exprimat astfel: „Personal am castigat enorm in ultimele trei zile. Intalnirile si discutiile pe care le-am avut cu oamenii de afaceri locali mi-au aratat ca lucrurile se misca in Romania. Poate nu cu viteza pe care ne-o dorim toti, dar cu siguranta (acolo) directia e cea buna. Obiectivul evenimentului “Fabricat in Satu Mare” a fost acela de a aduna companiile locale intr-o expozitie interactiva cu produse si servicii realizate in judetul Satu Mare. Meritul incontestabil al organizarii acestei manifestari este in principal al Asociatiei Economice Germano-Romane si al Camerei Mestesugarilor.”

In paralel cu masa rotunda expozitia a fost vizitata de catre Mihai Razvan Ungureanu, deputat, fost prim-ministru al Romaniei insotit de o numeroasa delegatie.
Duminica oaspetii au participat, dupa un concert de fanfare, la slujba in limba germana urmata de prima impartasanie a copiilor la Biserica Calvaria. „Cafeaua de duminica” impreuna cu un program cultural german au avut loc la Casa Svabilor.

Masa rotunda cu tema „Invatamantul profesional in sistem dual” a fost moderata de presedintele DRW Dan Brumboiu, care i-a avut ca invitati pe Mariana Roman inspector scolar general, Adriana Danga inspector scolar de specialitate, Emeric Gindele director al Liceului Tehnologic Simion Barnutiu Carei si managerii satmareni Sorina Tulan, Rafael Mansurov si Csaba Knecht.

Momentele urmatoare discutiilor pe tema invatamantului profesional au fost de prezentare a colectiei creatiilor vestimentare ale elevilor de la Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu Satu Mare, elevi care isi desfasoara practica la firma Inedit.
Dupa parada modei elevilor a urmat un show de moda realizat de firmele Spencer si Inedit care au adus pe podium cele mai noi si valoroase creatii ale modei satmarene.

Au urmat apoi doua tombole si sase concursuri cu premii puse la dispozitie de catre organizatori si expozanti.
Organizatorii evenimentului au acordat diplome partenerilor, sponsorilor, expozantilor iar in finalul evenimentului au urcat pe scena in aplauzele publicului toti membrii echipei de organizare a evenimentului.

Organizatorii evenimentului multumesc partenerilor: Primaria Satu Mare, Consiliul Judetean Satu Mare, gazdei Piata REX, sponsorilor, partenerilor media, expozantilor precum si tuturor celor care si-au dat concursul la buna desfasurare a unui eveniment de succes al carui scop principal este promovarea valorilor economice si culturale judetului Satu Mare prin ceea ce a devenit un brand: „Fabricat in Satu Mare”.


Circa 7.000 de vizitatori la „Expo Fabricat in Satu Mare – 2013” (informatia-zilei.ro)

X