24 Martie 2011 (szatmar.ro)


Bizonyitani palyan es azon kivul is


Egy honap leforgasa alatt sporttortenelmet irhat a Szatmarnemeti VSK noi kosarlabdacsapata, hisz jelenleg igen komoly eselye van arra, hogy Dan Fleseriu tanitvanyai elhoditjak mind a Roman Kupat, mind a roman bajnoksagot. Marpedig hasonlo bravurra eddig egyetlen labdas sportot uzo csapat sem volt kepes.

Harmincharom evvel azt kovetoen, hogy az Olimpia labdarugo csapata 3-1 aranyban elbukta a Roman Kupa finalejat az Universitatea Craiova ellen, ezuttal a VSK elott adodott a lehetoseg, hogy elhoditsa az orszagos kupat.

Raadasul a lanyok hazai kozonseg elott vivhatjak meg az utolso ket csatat, leven, a negyes dontot Szatmarnemeti rendezheti. Ami termeszetesen tobblet felelosseggel jar mind a klub, mind a varos szamara, amelyek egyarant bizonyitani szeretnenek. „ Azt hiszem az esemeny nepszerusitese es megismertetese erdekeben mindent megtettunk, a varosban plakatok, bannerek hirdetik a Final Fourt, a merkozesen pedig programfuzetet is kapnak majd a nezok.

A merkozesek es a negyedek kozotti szunetekben a 10-es szamu altalanos iskola mazsorettcsapata, a Crazy Dancers brektancos csapat valamint a Loga Dance School tarsasagitanc-iskola kepviseloi szorakoztatjak majd a szurkolokat”, mondta Kereskenyi Gabor, a VSK igazgatotanacsanak elnoke, aki alpolgarmesteri minosegeben ketszeres is erintett a szervezesben.

Sot, Kereskenyi egy harmadik minosegben, szurkolokent is kupagyozelmet var a lanyoktol: „A Craiovat elmeletileg gond nelkul meg kell verje a csapat, mint ahogyan tortent a bajnoksagban is.

A kupasorozat azonban mindig mas, de nem lehet problema a gyozelem. A dontoben a Sepsiszentgyorgy jobb lenne mint az Arad, de ebben a parharcban nagyon kiegyenlitettek az eroviszonyok”.
Dan Fleseriu edzo ugyanakkor nem gyozi eleget hangoztatni, hogy a Craiova csapata meg nincs legyozve, azt a meccset meg kell nyerni: „Szamunkra nagy lehetoseg, hogy hazai palyan jatszhatunk a Final Fourban, remelem ez a ket nap a kosarlabda unnepe lesz Szatmaron, es telt haz lesz. A kupa megnyereseert azonban sokat kell meg dolgoznunk”.

I
A dontoben is osszejohet a VSK – Sepsiszentgyorgy parharc

A VSK egyik potencialis ellenfele, a Sepsiszentgyorgy trenere a szatmariakat tartja a Final Four eselyesenek: „A hazai palya nagyon sokat jelent, raadasul a szatmari csapatnak a sorsolas is kedvezett, hiszen Craiova ellen nem kell nagyon megeroltetniuk magukat, igy nem lesznek annyira faradtak a dontore. Most egyelore csak az erdekel, hogy megnyerjuk az elodontot, es a kupaert jatszhassunk.

Nagyon nehez merkozes lesz, Aradnak kivalo csapata van, de nem hiszem, hogy meg kellene toluk ijednunk. Az ICIM ellen mindig jol jatszottunk, es szoros eredmenyek szulettek”, mondta Veres Attila.

Szinten sajat csapataval foglalkozott Stacey Nolan, az Arad szakvezetoje, aki intelligens jatekot var sajat egyuttesetol: „A labda mindenki szamara kerek, nem a tobbi csapattal kell torodnunk, hanem magunkkal. A Sepsi elleni merkozes igen kemenynek igerkezik, de ha intelligensen kosarazunk, akkor egy jo eredmenyt erhetunk el”.

A negyes donto elso meccset pentek delutan 17.30 orai kezdettel a VSK es a Craiova vivja, a masik elodontore ket oraval kesobb kerul sor. A dontoket szombaton 17.00 illetve 19.15 orai kezdettel rendezik, remenyeink szerint pedig a VSK a masik talalkozon lesz erdekelt, mert ebben az esetben az aranyeremert kuzdhet. Az esemenyen valoszinusithetoen telt haz lesz, mivel miniberletek formajaban mar a belepok 80%-a elkelt.


Bizonyitani palyan es azon kivul is (szatmar.ro)

X