2 Noiembrie 2011 (Informatia Zilei)


Beneficiile dansului de societate pentru copii


Dansul este una din cele mai stravechi forme de arta. El a aparut ca o combinatie intre pantonima si coregrafie, reprezentand fructul conlucrarii simultane a constiintei umane, a imaginatiei artistice si a experientei emotionale.

In lumea moderna, omul a inceput sa uite de puterea emotionala a dansului si a artei in general. Oamenii merg tot mai rar la teatru, concerte, expozitii, etc.

La 4-5 ani, copilul poate incepe un curs real de dans

Haideti insa sa ne gandim putin la copii nostri… nu va fi oare viata lor mai stearsa si lipsita de o oarecare culoare, daca nu-i familiarizam cu lumea minunata a artei?

Va rugam sa observati cum copilasul dumneavoastra se deschide in mod intuitiv spre muzica si miscare ritmata, explorand si tatonand spatiul inconjurator cu o vadita placere si o mare curiozitate. Inca din frageda pruncie, copii adora sa fluture din manute, sa bata din picioruse si talpi.

Acestea sunt de fapt primele lor ore de dans. In procesul dezvoltarii copilului, miscarile sale devin gradat mai sigure si mai complexe, el incepand sa deosebeasca ritmuri si caractere diferite in tempo-ul pieselor muzicale.

Pe o muzica rapida, el sare, se roteste, rade si executa miscari mai ritmice, iar pe o muzica de natura lirica, miscarile lui devin parca mai lente si mai studiate.

Copii care vor fi stimulati in acest sens, vor fi suficient de pregatiti pentru ca, in jurul varstei de 4-5 ani, sa urmeze un curs real de dans, potrivit varstei lor.

Miscarile ritmice, gratioase sau dimpotriva, energice, executate pe muzica, maresc forta de expresivitate a copiilor, ii ajuta sa isi dezvolte creativitatea, ii apropie de marile valori culturale ale lumii. Copii au nevoie de cat mai multe mijloace de a-si exprima ideile si sentimentele, iar dansul le ofera aceasta sansa.

Dansul dezvolta puterea de concentrare si stimuleaza imaginatia

Dansand, copii invata sa se concentreze, sa fie atenti, sa respecte intocmai indicatiile primite, putand sa acumuleze vaste cunostinte de cultura generala, de istorie, de traditie culturala nationala si internationala.

Dansul nu este considerat numai o distractie… el este o buna modalitate de a face efort fizic, de a stimula imaginatia copilului si de a-l ajuta sa aiba o viata sociala cat mai buna, sa dezvolte o personalitate sanatoasa, stabila si plurivalenta.

Dansul este cea mai frumoasa metoda de educare si dezvoltare armonioasa a copilului. Loga Dance School are placerea de a invita toti parintii sa isi aduca copii macar la cateva lectii de dans.

Veti fi cu adevarat uimiti sa constatati cat de receptivi si de fericiti vor fi dupa ce vor prinde primele miscari.

Va asteptam cu drag!

Nou! Dansul Mirilor la Loga Dance School – Rezervari cu 2 luni inainte la numarul de telefon 0742 410 152 (Hajni)


Beneficiile dansului de societate pentru copii (Informatia Zilei)

X