18 Noiembrie 2013 (frissujsag.ro)


Batyus bal a lazari ovodaert 


Osszefogtak a lazariak — es nem csak — a telepulesen mukodo ovodaert. Tombola, tancbemutato es nagy mulatsag volt, a Loga Dance School, a Bertici fiverek es a Sonor egyuttes szorakoztattak.

Minden korosztaly kepviseltette magat a szombat esti mulatsagon

Valtozatos musorral vartak a szombat esti, lazari batyus balra erkezoket a szervezok, hajnalig tartott a mulatsag, csak akkor mentek haza, amikor szettancoltak a cipojuket es az utolso falat is elfogyott a batyubol, kiurultek a boros, a palinkas es az uditos uvegek.
A lazari kulturhazban szombat este nyolctol kezdtek gyulni a balozok, a szervezok mellett a Sonor egyuttes tagjai fogadtak oket, akik felkeszultek a hajnalig tarto zenelesre.

Tiz oratol a szatmarnemeti Loga Dance School tanciskola ket tancosparja foglalta el a tancteret es kapraztattak el lassu es gyors versenytancokkal a balozokat. A Sonor-os fiuk fel tizenegytol a Bertici fiverek egyuttes ket tagjanak adtak at a mikrofont, a szatmarnemeti mulatos testverpar egyoras musorral jarult hozza az est sikerehez es keltettek igazi bali hangulatot a teremben.

Koncertjuk utan mindenki a tombolajegyen szereplo szamot leste, a huzason szaz tombolatargy talalt gazdara. Ejfeltol ujra a Sonor egyuttes vitte a primet, ezutan mar semmi nem akadalyozta, hogy „kivilagos kivirradtig” tartson a bal. Aki belefaradt a tancolasba, a kulturhaz bejarat elott gyult ossze, ahol a helyi fiatalok notaztak szabadon, zenei kiseret nelkul.

Szakacsi Maria, az ovoda adminisztralasat is ellato lazari Petofi Sandor Szakliceum igazgatonoje lapunknak elmondta, nagy orommel tapasztalta, hogy nem csak kozepkoruak, de fiatalok is eljottek a balba, fontos, hogy az ifju nemzedek is erdeklodjon a koz problemai irant. Nagy szo, hogy elertuk, hogy a lazariak osszefogtak egy kozos ugy erdekeben, tette hozza, hiszen vegul is nem az a fontos, hogy mennyi penz gyulik ossze az ovoda tatarozasara, hanem az, hogy van osszetartas.


Batyus bal a lazari ovodaert (frissujsag.ro)

X