22 August 2016 (frissujsag.ro)


A jubileumi PMN egyik legjobb otlete es megvalositasa.


A jubileumi PMN egyik legjobb otlete es megvalositasa volt a Szechenyi utca visszaemelese a programhelyszinek koze, hiszen ezen a hetvegen mindenki megtalalta ott szorakozasi szamitasat.

A nezok is aktivan reszt vettek a golyalabasok eloadasaban

Mar penteken kora delutan nagy volt a nyuzsges a Szechenyi (1 Decembrie 1918) utcaban, sokan kostoltak bele a Bor- es a Palinkautca kinalataba s termeszetesen a lacikonyhasok finomsagaiba, es az itt felallitott szinpadon (es elotte) kerult sor a 15. Partiumi Magyar Napok elso szabadteri bulijara, ahol a szatmari The Elvis Band csapott a hurok koze, hozva a rock ‘n’ roll pezsgeset es a „Kiraly” bugos sarmjat.

A buli a magyarorszagi The Bits Beatles emlekzenekarral folytatodott, akik letisztult musorral elevenitettek fel a beat-korszak es a „gombafejuek” legsikeresebb dalait es a roluk kialakult supergroup jelzot a jubileumi PMN elso napjan sem hazudtoltak meg.

Az otletes haziko gyermekek alkotasaival volt „kibelelve”

Szombaton tobb konyvkiado is satrat vert az utcaban, sot, egy nagyon hangulatos fahazikoban kiallitottak mindazokat az alkotasokat, amelyeket gyermekek keszitettek a Szatmar Megyei Konyvtarban, de szinten satrat vert a 25 eves Szent Istvan Kor is, melyben Szocs Peter elnok, Kereskenyi Gabor polgarmester es Pataki Csaba megyei tanacselnok koszontojet kovetoen Szakaly Sandor tortenesz tartott eloadast Magyarorszag belepeserol a masodik vilaghaboruba.

Ekozben a szinpad elott a Brighella Babtagozat szineszei adtak elo a kuflik kalandjait es Az egy kupac kufli cimu eloadasban szerepet kaptak a gyermekek is, akik kesobb ugyessegi vetelkedon vehettek reszt, a hetproban a probak teljesitesevel picula-penzt lehetett szerezni, ezt pedig a jatek vegen ajandekokra valthattak be.

Megnyitotta kapuit az Aranykapu Nepi Jatszokert, s e mellett az elmult tiz ev aranykapus tanitvanyainak kezmuves munkaibol, valamint fenykepekbol nyilt kiallitas, egesz nap tartott a kezmuves szoszmotolo, kicsit arrebb pedig a Borokagyoker Egyesulet kezmuves taboraiban reszt vett gyerkocok alkotasaiban gyonyorkodhettek az arra jarok — illetve ha kedvuk tartotta, be is kapcsolodhattak a butorfestesbe, kezmuveskedesbe.

A nap zaroakkordjakent tobb szazan buliztak a Szatmarnemetiben eloszor fellepo Kiscsillag koncertjen, melybe a legjobb Kiscsillag-dalok mellett egy-ket Kispal es a Borz klasszikus is bekerult, s a musort csak szinesitette Lovasi Andras dalok kozotti osszekoto szovege — olykor anekdotai —, amelyek minden dal elott egy pozitiv alaphangulatot teremtettek.

„Istvan a mi urunk” – KONCERTFOTOK!

Vasarnap delelott ismet az aprosagok vettek birtokukba az utcat, jatekos kedvu es vidam golyalabasokkal no es Bodrival, a folmosolygo olebbel egyetemben, akiket a szinten roppant erdekesnek szamito pantomimes Mimoka eloadasa kovetett, a delutan pedig a tanc jegyeben telt a Szechenyi utcaban: elobb a Passion4Salsa, majd a Loga Dance School es Royal Dance oktatassal osszekotott tancbemutatoira kerult sor — kozben pedig valodi neptanc-inyencseget, a hires Ecsedi lakodalmast lathatta a kozonseg.


A jubileumi PMN egyik legjobb otlete es megvalositasa (frissujsag.ro)

X