24 Noiembrie 2010 (Informati a Zilei)


Gala Caritabila Loga Dance School 2010


De la infiintare, Loga Dance School organizeaza in fiecare an, in luna decembrie, o Gala caritabila, cu scopul de a veni in ajutorul unor persoane aflate in nevoi.

Stim cu totii ca luna decembrie este luna cadourilor, a miracolelor, cand fiecare dintre noi incercam sa fim mai buni si mai toleranti. In luna decembrie, traim bucuria nasterii noastre spirituale, a reinnoirii noastre sufletesti, este momentul cand ne deschidem inima pentru a primi si a darui iubire celor din jurul nostru. Acelasi lucru il face si Loga Dance School, de trei ani incoace.

La prima editie, cea din 2007, scoala a organizat un spectacol caritabil intitulat “Mos Craciun Exista”. Seara a inclus un concert Cruch & Alexandra Ungureanu, unde scoala a strans bani pentru 5 case de copii din Satu Mare.

In 2008, si-a propus sa dea unei case de copii ceva ce nimeni nu le poate lua, mai exact, sa invete sa danseze, timp de 3 saptamani. Maestrul de dans Vekony Sandor a pregatit un grup de 13 fete de la casa de tip familial “Robert” din Satu Mare, sa danseze, dupa care, in cadrul unui spectacol, copii au prezentat cele 5 dansuri invatate.

Numerosi membrii ai Loga Dance School au pregatit celor 13 fete felicitari, poze, numeroase cadouri creative, machiaj, coafura inainte de spectacol. Cea mai mare bucurie a fost un catel, care de acum inainte va fi cel mai bun prieten al fetitelor.

Patrupedul daruit este un golden-retriever si provine dintr-o familie de campioni.

In anul 2009, scoala a organizat o campanie pentru Adrian Chereches, un tanar de 21 de ani din Satu Mare.

El avea nevoie de un carucior elctric pentru a-si putea continua studiile si pentru a-si gasi un loc de munca.

Maratonul de dans de 4 ore, cu cele 12 stiluri de dans, s-a finalizat cu succes.

In cadrul campanieie, trebuiau sa se stranga 5000 de lei pentru a putea cumpara caruciorul electric. Fiecare cunostinta, prieten, oameni obisnuiti, au contrinuit cu cate un banut, astfel ca pana in seara maratonului de dans s-au strans 9000 de lei.

Iar surprizele nu s-au oprit aici. Adrian a primit din partea Universitatii de Vest Vasile Goldis un loc gratuit la Facultatea de Informatica, si masterat.

Din diferenta de bani, a fost cumparat pentru Adrian un laptop Apple, Ipod si accesorii PC, intr-un cuvant, tot ce ii trebuia pentru a pune in practica cele invatate la facultate.

Din culisele unui eveniment de zile mari

In 2010, pe 19 decembrie, va avea loc tot un maraton de dans de o ora. De ce o ora? Pentru ca va avea loc un dans cubanez de formatie, Rueda de Casino, un dans in cerc in care toti trebuie sa faca pasii si figurile in acelasi moment, coordonate de liderul echipei din cerc. “Acest maraton este o adevarata provocare.

Desi in timp dureaza 60 de minute, este mult mai solicitant , cu mult mai mul efort din partea sportivilor decat maratonul de 4 ore din 2009”, ne spune administratorul scolii, Loga Lorant.

O ora de dans continuu, fara oprire, un dans cubanez in care 10 dansatori extrem de talentati vor incanta publicul, pentru un scop nobil.

Ei sunt: Bran Tekla, Felegyhazi Reka, Illyes Dalma, Kala Evelin, LOga Hajnalka, Csaki Robert, Illyes Benjamin, Kardos Karoly, Kiss Bertalan Cristian si Loga Lorant.

Gala caritabila Loga Dance School din acest an este dedicata lui Marian Demeter, un copil nevazator in varsta de 5 ani, din Odoreu.

Familia baietelului a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-I reda speranta copilasului ca intr-o zi ar putea sa vada.

Parintii lui Marian au vandut terenul de langa casa de locuit pentru a putea plati operatia copilului in Franta.

Baietelului i-a fost extras cristalinul din ochi si i-au fost implantate vene artificiale. Insa, cu tot efortul medicilor, retina fiindu-I distrusa complet, Marian nu poate vedea deloc.

De la operatie, visul lui Marian este sa aiba in casa o baie ca si hotelul din Franta unde au fost cazati.

Insa visul lui poate sa devina realitate cu sprijinul Loga Dance School si al fiecaruia dintre noi toti.

Pentru a-i fi implinita dorinta, se are in vedere o lucrare mai ampla: introducerea apei in casa, fosa septica si amenajarea baii, costul total fiind de 16.000 de lei.

Sustine si tu aceasta campanie in calitate de spectator!

Cei care doresc sa se alature campaniei caritabile si sa-l ajute pe Marian sa-si implineasca visul, o pot face cumparand un bilet in valoare de 20 de lei pentru Gala caritabila Loga Dance School.

Toate sumele colectate vor fi donate lui Marian, iar primii 100 de donatori vor avea asigurate locurile in sala de dans.

De asemenea, Loga Dance School s-a gandit sa rasplateasca gestul donatorilor, oferind cateva premii de recunostinta.

Astfel, la finalul maratonului, 10 donatori vor castiga, prin extragere, cate un bon valoric de 100 de lei pentru cursurile de dans.

Si totusi, nu e usor sa strangi o suma asa de mare de bani. Povestea lui Marian a ajuns sa fie cunoscuta de foarte multa lume, care si-a manifestat dorinta de a-l ajuta.

Si iata ca rezultatele au inceput sa apara. In ultimele zile, scoala de dans a primit zeci de mailuri din partea unor oameni de bine, atat din tara cat si din strainatate, care si-au exprimat dorinta de a sustine cauza lui Marian. “Surpriza cea mare a fost cand am primit mailuri din alte localitati, de la oameni care doresc sa cumpere bilete, sambata am fost contactati de doua firme din Satu Mare, care vor incepe sa stranga bani pentru Marian.

Videoclipul pentru Gala din acest an a fost finalizat vineri, 19 noiembrie, iar dupa expunerea lui pe Youtube, am trimis un newsletter tuturor sportivilor care au frecventat pana acum la Loga Dance School.

Din Istrael ne-a contactat o persoana, sambata, dupa ce a vazut videoclipul pe Youtube.

Doneaza personal 100de dolari, doreste sa-ti pastreze anonimatul si ne-a cerut ca taloanele lui sa le lasam in afara urnei la extragere, pentru ca nu doreste sa participe la tombola.

A mentionat ca nu doneaza pentru castig.

Mai mult, a pornit o campanie de strangere de fonduri in cercul prietenilor, urmand la mijlocul lunii decembrie sa ne trimita toate sumele colectate.

Credem ca visul lui Marian va deveni realitate inainte de Gala, deoarece am inceput deja lucrarile de demolare, renovare, astfel ca in data de 19 decembrie, in cadrul Galei caritabile, va fi difuzata o inregistrare video cu prima baie a lui Marian, in casa lui, asa cum el si-a imaginat-o”, a mai spus managerul scolii, Loga Lorant.


Gala Caritabila Loga Dance School 2010 (Informatia Zilei)

X