4 August 2010 (Informatia Zilei)


Povesti de succes la Loga Dance School – Bako Eszter si Fulop Szabolcs


Povesti de succes la Loga Dance School

Bako Eszter si Fulop Szabolcs ne vorbesc despre cum au descoperit frumusetea dansului

Pe langa preocuparile cotidiene, fiecare dintre noi cautam sa ne inconjuram de lucruri care ne fac placere si care ne ajuta sa ne detasam de activitatile zilnice.

Daca unii dintre noi preferam alpinismul, fotbalul sau voleiul, pentru Fulop Szabolcs si Bako Eszter, tata si fiica, dansul inseamna o modalitate placuta si libera de exprimare. Eszter are 16 ani si este eleva. Ea a fost initiata in tainele dansului de prietena sa. „Am fost invitata la un spectacol de dans organizat de Loga Dance School. M­a surprins atmosfera din sala de curs si din acest motiv, m-am inscris la un modul de dans sportiv”, spune tanara.

 S-au indragostit de dans instantaneu

Szabolcs, de 35 de ani,este administrator l a o firma de constructii speciale. El a indragit acest sport in momentul in care a vazut primii pasi de dans ai fiicei sale.”De mult mi-am dorit sa particip, impreuna cu sotia, la un curs de dans si de aceea ne-am bucurat ca s-a deschis scoala de dans Loga Dance School in Satu Mare. La inceput am gasit timp potrivit numai pentru fiica noastra, dar, dupa un an, am inceput si noi. Baiatul nostru era destul de mare ca sa petrecem doua seri la dans. De multe ori ma roaga sa-i arat cate un pas de baza de mambo” spune Szabolcs.

Eszter si-a dorit intotdeauna sa practice un sport cu regularitate. Scoala de dans i-a oferit ocazia sa faca acest lucru. Este fericita ca are posibilitatea de a se antrena si fara a fi nevoita „sa ridice greutati intr-o pivnita neaerisita intre barbati transpirati. Am cautat o comunitate cu care am lucruri in comun. In acelasi timp, mi-am dorit sa fac ceva diferit impreuna cu familia mea” dupa cum ne povesteste Eszter.

De fiecare data cand au ocazia, cei doi se duc cu drag la clubul de dans. Intr-o perioada, Szabolcs a venit impreuna cu sotia sa la cursuri. Cu toate ca in prezent nu mai are suficient timp liber pentru asta, inima sa a ramas tot la sala de dans. Este de inteles, deoarece, dupa spusele lui Szabolcs, „atmosfera serilor de dans este placuta, unde participantii de diferite varste, nationalitati si provenienta formeaza un adevarat colectiv.”

Pentru Szabolcs, timpul liber este pretios. De aceea, el incearca sa impace dansul cu celelalte  hobby-uri ale sale. Cand este posibil, face si alpinism, speologie, sporturi acvatice, insa adora si fotografia. Daca celelalte pasiuni ale lui nu ii ofera posibilitatea de a fi impreuna cu familia, prin dans a gasit modalitatea perfecta de a fi mai aproape de fiica si de sotia sa.

„Hai sa mai exersam !”

Pentru Eszter,dansul inseamna un stil de viata. I se intampla adesea sa uite ca se afla intr-un hiper­market sau pe strada deoarece in momentul in care aude muzica latino, isi da seama ca paseste in ritm de cha-cha. „Fiind eleva, am mult timp liber, si nu pot sa-mi imaginez ca ar putea trece mai mult de o saptamana fara sa dansez” ne povesteste Eszter.

Atat pentru tata, cat si pentru fiica, Loga Dance School reprezinta locul unde si-au facut  prieteni, unde uita de problemele de fiecare zi si unde gasesc motivatia necesara pentru a invata ceva nou. Ei au considerat ca de la inceput le va fi dificil sa patrunda in tainele dansului, dar mai apoi au constientizat ca se poate! lndiferent de cati pasi au fost facuti gresit, aici toata lumea are posibilitatea de a invata si de a se bucura de beneficiile dansului! De aceea, intotdeauna sunt tentati sa-i indemne pe cei din jur. „Hai sa mai exersam!”

„Hai si simte (Loga) ritmul!”

In numarul viitor va vom prezenta povestea lui Ilyes Dalma,in varsta de 41 de ani, de profesie manager, si a fiului ei Benjamin in varsta de 17 ani, un pasionat al dansului si al cantatului la acordeon.

Pentru mai multe detalii accesati www.logadance.ro sau prin telefon la numarul 0722538317 (Lorant).

Mirela Filimon


Povesti de succes la Loga Dance School - Bako Eszter si Fulop Szabolcs (Informatia Zilei)

X